2006-04-15

tänkvärt

The Chinese use two brush strokes to write the word 'crisis.' One brush stroke stands for danger; the other for opportunity. In a crisis, be aware of the danger - but recognize the opportunity.

2006-04-14

åtta timmars sömn för muskeltillväxt

Listen up! Det finns en slags magisk gräns mellan muskeltillväxt och icke-muskeltillväxt när det gäller antalet timmar man bör sova per natt. Sov över 8 timmar per natt för att kroppen skall kunna spruta ut tillväxthormon och testosteron. Det är också viktigt att sömnen kommer under "rätt" tid på dygnet för bäst resultat. Försök sova mellan 23-07 eller något liknande.

2006-04-13

Hur mesigt är hockey?

Alltså jag är hemskt ledsen. Hockey kan vara fantastiskt. Tänk öppningsmatchen i OS. MEN, ok, hej jag är hockeyspelare och åker omkring lite grann i 40 sekunder sen måste jag byta för då är jag jättetrött. Sen gör det så ont att spela hockey så jag måste ha skydd precis överallt. Jaja, det var bara det...

Snart är påsken här - vräk i dig ägg!

På påsken ska man äta ägg, eller hur?! Ägg är proppfulla med mineraler och utgör en fantastisk proteinkälla. Snåla inte med äggen i påsk.

ytlig blogg

När jag hade min förra blogg (som tyvärr blev mer eller mindre förstörd på grund av att flera personer tyckte att det var en bra idé att skriva värdelösa politiska/Kyotoprotokollinspirerade/etc inlägg hela tiden) var det många som tyckte att bloggen var ytlig och bara tog upp oviktiga saker. Bah, va fan ska en blogg bara handla om politik? Att George Bush är dum i huvudet? Palestinakonflikten? Såna ämnen tycker jag är helt otroligt trista. Tänker således fortsätta skriva om vad jag tycker är viktigt, nämligen relationen mellan män och kvinnor, kroppskultur, hur man skaffar pengar. Så ni vänster/miljö/etc-muppar kan ju fortsätta att skriva om det som ligger er varmt om hjärtat så gör jag som jag vill, ok?!

2006-04-12

Enklaste sättet att få i sig mer protein om man inte vill svepa shake efter shake

Ok, det här låter säkert grymt äckligt och, visst, det är nog helt sant. Ta en burk kesella (ifall du har en Lidlaffär i närheten, ta en halv burk Milbona-kesella (högst protein per peng någonsin)), blanda i en shaker med några deciliter vatten. Har du tur blandas kesellan så att blandningen blir som en trögflytande mjölk. Har du otur kan det bli lite klumpigt ;) Dricks som den är. Ifall man vill festa till lite, blanda i fun light valfri smak. Då blir det nästan gott faktiskt, tro det eller ej...

Att marknadsföra sin blogg...

Jag har placerat min blogg på
bloggkartan.se
. Skön grej...

Gummibandsträning pecsen

Upptäckte gummiband för ett tag sedan men det är kanonbra träning om man inte kan komma till gymmet eller om man vill köra lite extra hemma. Har provat att köra bröstuppdrag varje morgon i en vecka och tillsammans med intensiv förbränningsträning har definitionen på bröstmuskulaturen ökat kraftigt. En härlig känsla och ingen särskild arbetsinsats. Prova!

Slutspelsskägg

Hehe, jobbigt om man inte har nån skäggväxt...

2006-04-11

Manligaste tv-serien...

... måste väl vara fängelseserien OZ?

2006-04-10

Ett leende betyder så mycket!

Gick en sväng på stan idag. Märkte några saker. 1. Det va fasen va svenska tjejer är snygga. Kanske är för att vinterjackorna och andra vinterkläder har hängts upp i garderoben så man faktiskt ser hur tjejerna ser ut. 2. Ett leende betyder så mycket! Mötte en tjej på trottoaren. Våra blickar möttes på ganska långt håll och jag tyckte det såg bra ut. Vi höll blicken hela vägen tills vi möttes och precis när vi möttes bröt hon ut i ett jätteleende. Söt tjej, vackert leende. En ganska tråkig arbetsdag gick mycket bättre efter lunch.

Tre liter kallt vatten...

...om dagen ökar förbränningen, mättnadskänslan och gör att man mår bättre generellt. Vissa säger då att man kan bli inkontinent. Eh, jo, kanske om man är en gammal tant. Tänk så här: Hur fräsch är man dagen efter en riktig krogrunda? Nej, precis...

Gå ut i solen

Visst har du väl märkt att dagarna blir längre och längre och att temperaturerna börjar krypa uppåt. Det går långsamt men vi är på väg i alla fall. Med våren kommer ett ökat välbefinnande, och för de flesta personer, mer energi. Visst är det väl härligt. Jag ska njuta av våren till fullo! Gör det du med!

2006-04-09

Feta biceps nu!

Här på alfahane.se kommer det skrivas mängder om muskler och näringslära. Riktiga män har nämligen muskler! Först ut i en lång serie tips och träningsupplägg kommer här ett upplägg för kroppens viktigaste muskler, nämligen BICEPS! Visst, det är inte kroppens största muskler, MEN, be någon, vem som helst, att spänna någon muskel och det är garanterat en flexad dubbelbicce som du kommer att få se.

Ok, här kommer ett upplägg som fokuserar på att få till en sjyst “peak” på biceps. Många säger att det inte är möjligt att punktträna en muskel. Snack säger alfahane! Det går visst!

Räkna med att lägga 90 minuter på det här passet. Är du nybörjare, kör bara hälften av seten eftersom övningarna kräver god muskelkoordination och är intensiva.

Scott curls med hantel (Lägg överarmen över ryggstödet på en bänk eller använd en scottbänk): 8 set 6-8 reps
supersetta (dvs kör direkt efter): curls med z-stång: 8 set 6-8 reps
Hammer curl (stå med huvudet lutat mot en vägg, håll en hantel som du skulle slå i en hammare och kontrahera muskeln: 4 set 6 reps
supersetta med den första övningen (dvs scott curls med hantel) 4 set 6 reps.

Ok! Du är klar. Stretcha ordentligt och ta 10 dagar ledigt från bicepsträningen.

Tjejer gillar fluffiga saker

Ok, jag menar inte att du ska sätta på dig en fluffig kycklingdräkt när du går ut på krogen för att fixa damer. =) Men, när du fått en hem en mumsig dam, se då för guds skull till att ditt hem är hemtrevligt. Du vill (förhoppningsvis) att din dam ska stanna hos dig, eller hur? Tjejer gillar att ha det mysigt och hemtrevligt. Vad är mer mysigt än fluffiga täcken eller stora mjuka handdukar? Tänk också på att “fluffa till” med mörka, manliga färger. Din dam kommer springa iväg direkt om du har något rosa hemma, jag lovar! Blått, mörkgrönt, svart gäller både för handdukar och täcken. Fixa det nu, snart är det helg!

Vässa dejtingtekniken

En fördel med att nätdejta är att det är lätt att prova olika tekniker för att se vad som fungerar för olika tjejer och olika situationer. Du kan lära dig saker som du kan använda på stan, på krogen, i kön på ICA. Prova dig fram tills du har en “flirt-taktik” som du känner dig trygg med. Alfahane ska här ge några grundtips så att våren blir en ända lång serie av dejter och annat kul =)

Var dig själv men inte för mycket. Dvs, visst vissa tjejer tycker säkert att din frimärkssamling är fantastiskt spännande men en sån tjej är nog lite märklig på fler sätt (tänk Carrie eller valfritt psykfall). Allt i lagom doser.

Häng inte upp dig på en tjej. Ok, så du skickade världens bästa öppningsmail till en tjej och efter två dagar har hon inte svarat. Skicka då inte ett till mail där du frågar varför hon inte har svarat. Hon kommer slänga det mailet i papperskorgen direkt. Tjejer känner igen desperata killar lång väg.

Använd de här första tipsen när du ger dig ut på Internet för att fixa damer. De här tipsen är grundstenarna i din framtid som player.

Var inte för snäll!

Blyga killar får inte kyssa snygga tjejer. Så är det bara. Varför? Jo det är för att tjejer (Generellt. Vissa märkliga brudar finns ju alltid. Tjejer som gillar töntiga, nördiga killar med högvatten på byxorna och ett riktigt sunkigt skägg, hjälp!!…) attraheras av maskulina drag, såsom bestämdhet, kaxigt självförtroende, etc. etc. Om du på en dejt eller i ett förhållande går omkring och säger ja till allt vad din tjej vill och inte tar några initiativ så kommer hon inte att vara attraherad av dig och din liggfrekvens kommer att sjunka som en sten.

Ett helt lysande raggningsknep

Här kommer ett beprövat sätt att fixa tjejers telefonnummer. Den här är helt lysande och varje alfahane bör ha det här knepet i repertoaren.

Varje mataffär, ICA, Konsum, you name it, har en tjej som står ut från mängden. Kanske är det för att det finns en historia vad gäller snabbköpskassörskor (tänk låten till exempel). Tjejer i klädbutiker är alltid åtminstone hyfsat fräscha. Undvik banker, posten, och sky Pressbyrån som pesten. Fulare gammeltackor får man leta efter…

Så här gör du:
1. Köp vad som helst, spelar ingen roll. Eller, om du är i en klädbutik, se till att köpa nåt snyggt. (INTE underkläder till tjejen, ok?! =)
2. Betala med kort, annars funkar det inte. Och det funkar inte om du själv slår koden. Då får du köra med något annat knep.
3. Lägg på den vanliga player-alfahane-stilen, dvs var avslappnad, säg hej, titta henne i ögonen, u know…
4. Sen ska du ju skriva på kvittot. Lämna sedan tillbaka ditt kvitto och pennan och…

5. Säg något i stil med “Och så ditt namn och telefonnummer här tack”. Resultatet kommer att bli helt enormt. Det här knepet är perfekt lagom kaxigt och innehåller en stor portion humor, dvs de kvaliteter som gör en man till den som får alla tjejer.

Prova redan idag!

Hur ska man bete sig på gymmet?

Det här inlägget riktar sig bara till nybörjare av den ädla konsten att skulptera sin kropp. Idag var Alfahane på gymmet och slängde runt stora släggor till vikter. Kändes bra, grymt tryck i bitarna, tryckte ut set efter set. Så Alfahane tänkte: Jag ger mig på att försöka sätta personbästa i bänk. Sagt och gjort, kaka efter kaka på stången tills jag kände att det här är min vikt. Jag äger den här stången. Så jag frustade och pustade lite för att komma i stämning och la mig tillrätta (i Smithmaskinen… försök aldrig maxa utan en Smithmaskin eller någon som spottar dig… annars ryker nyckelben och grejer och du kommer se ut som världens tönt om du försöker vicka av en 20-kilos kaka från stången samtidigt som du är tomteröd i nyllet). Precis när jag lyfter av stången hör jag en kille bakom tjoa “tjena, hur länge ska du köra? jag kör mellan eller?” Vaaaaaa faaaaan, noll respekt! Dessutom var det en spinkig, skäggig jävel. Sånt tål jag bara inte. Vänta tills det blir din tur, din *(§{\ klättrarkille! Hur som helst morrade jag till svar att “du får ta och vänta lite. Gå och dutta lite med silvervikterna hörrö” och försökte ladda om igen, men det gick ju naturligtvis inte. Så ni nybörjare som läser det här, snacka inte med någon som håller på att köra genom ett set eller ladda upp för att köra ett set. Det handlar om vanlig hyfs, ok!

Nån muskelgrupp som släpar? kör några set varje dag

Rubriken säger egentligen allt. Har du någon muskelgrupp som du tycker ligger lite efter i utvecklingen? Kör då några set extra hemma på morgonen eller på kvällen. Ta och köp ett par hantlar eller gummiband (Casall, Reebok m.fl.) och sätt igång. Till exempel så här:
Biceps ligger efter: Kör 2×15 varje morgon i fem dagar. Kör ditt vanliga bicepspass som vanligt. Det finns ingen risk för överträning eftersom träningsmängden är så pass liten. Kör dock inte den här metoden mer än fem dagar i taget.

Gör benträningen snabb, enkel och rolig

Ja, jag vet, benträning är bland det jobbigaste och tråkigaste man kan göra, överhuvudtaget. Och ändå så är benträningen så bra för byggningen av hela kroppen. Testosteronet och tillväxthormonet fullkomligen sprutar om en efter ett knallhårt benpass. Men det är inte ofta det blir ben på schemat, det kan till och med Alfahane skriva under på. Så hur fuskar vi så vi får lite testo och snygga ben utan att egentligen träna dom. Två knep:

1. Den mycket enkla metoden. På ditt gym finns garanterat en benspark. Cykla två minuter, stretcha framsida lår och kör ett uppvärmingsset. Smäll sedan på så mycket vikt att du kan göra en 10. Stretcha, klart! Släng in dom här tio minuterna en gång i veckan, det orkar man väl med, eller hur?! För varje gång du kör, lägg på ett eller två kilo, lägg på silvervikter på stapeln om det behövs.

2. Den ganska enkla metoden. Cykla fem minuter. Stretcha framsida lår och hamstrings. Kör ett uppvärmningsset utfall i Smithmaskin eller med fri stång. Smäll sedan på vikt så du kan göra en 7-8 utfall per ben. Stretcha, klar! Lägg på något kilo för varje gång du kör.

Vaderna tar vi nån annan gång. Man har väl aldrig shorts på sig ändå, eller?!

Lysande ställen att flirta med brudar på del 1

En brorsa till en av Alfahanes mycket manliga polare är helt suverän på att plocka upp brudar på tåg. Hur han gör, jo han sätter sig helt ogenerat bredvid den snyggaste tjejen på tåget och kör den kaxiga alfahane-stilen. Nu tänker ni säkert: Jo men den här killen är säkert skitsnygg och kan snacka till sig vad som helst. Visst, han är inte helt bäng, men som Alfahane alltid förespråkar: Är Dennis Rodman särskilt snygg? Är Lemmy i Motörhead särskilt tilltalande? Det handlar om manlighet…! Du spinkige, fjunige tonårskille med pizzaface, det finns alltså räddning för dig ;) .

På tåget: Tänk inte så mycket, bry dig inte så mycket, släpp nervositeten och gå helt sonika fram till en snygg tjej och be om att få sätta dig. Vad du ska säga som öppning? Spelar ingen roll! 95 procent av alla som åker tåg är fett uttråkade och blir överlyckliga av lite distraktion. Du behöver kanske inte dra upp att du blev mobbad på högstadiet eller att du samlar på frimärken men annars är det fritt fram. Bara genom att du tar den första kontakten och orädd sätter dig bredvid henne kommer att göra henne vänligt inställd till dig.

VIKTIGT! Se till att du säger eller gör något närmande (du ska inte tafsa på henne………………..) men något som gör att hon ser dig som ett potentiellt strul eller mer inom de första fem minuterna. Ta hennes nummer till exempel. Gör du inget, kommer hon bara tycka att du va ganska trevlig att prata med och så blir det ingenting med det. Visst, det kan ju vara kul att prata lite men du satte dig ju bredvid henne för att få till något, eller hur?! Vill du ha trevligt och prata med folk kan du lika gärna sätta dig bredvid en gammal unken tant och prata om knyppling. Och gillar du knyppling är du på fel webbsida grabben.

Seså, se till att omsätta teorin i praktiken nu! Om du känner dig osäker, träna genom att bara byta några ord med någon tjej nästa gång du åker tåg (buss funkar också ganska bra men av naturliga skäl så blir folk mer svårflörtade på bussen. Man kan inte röra sig, har dålig överblick, man sitter så nära etc. etc.).

Bästa ställena att ragga på del 2

Egentligen borde jag vänta med att skriva om det här stället eftersom det är kungen av bra ställen att ragga på. Ni läsare borde få vänta på den här…

Av de många platser och situationer där det finns läge att charma pumor finns det inget, inget, som är så bra som det här. Vad jag talar om? Uteserveringar naturligtvis! Så fort det blir lite varmt ute flockas folk på uteserveringar. Folk är avslappnade och sociala. Den typ av uteservering som är mest lämpad för en attack från en alfahane är uteserveringar med tillstånd att sälja alkohol. Varför? Jo för att alkoholen gör alfahanens framtida erövringar ännu mer avslappnade och sociala! Det finns dock ett några saker som man bör tänka på.

Tjejer går alltid ut i sitt tjejgäng. När du gör din första attack mot en lämplig kandidat, se då till att få med dig hela gruppen först. SEN går du på din kandidat. Om du inte följer detta råd kommer kandidatens vänner att göra allt för att få bort dig från bordet och kandidaten kommer att följa sina vänners inställning. Om du först har bearbetat hela gruppen med att du är en skön alfahane kommer din utvalda också att känna sig speciell eftersom du har valt just henne.

Jobba i par. Ta med dig polaren ut. Annars kan du bli betraktad som en märklig kille utan polare. Det ger också följande fördelar: din polare kan bearbeta gruppen och du kan fokusera på din kandidat; din polare kan märka (om inte du gör det) om din kandidat inte är intresserad. Se dock bara till att din polare inte är för packad och att det är en kille som fungerar socialt. Fete TV-spelsberra är inte en bra partner.

Var inte för packad. Det tål att sägas många gånger. Dra ett par bärs innan ni går ut så ni kommer i stämning. Fyllna sedan till på uteserveringen MED tjejerna. Tjejer dricker som bekant inte särskilt mycket. Speciellt om de bara ska ut för en “öl” på stan med väninnorna och sedan dra hem. Om du kommer päcked som en röv blir det inget för dig. På nattklubben kanske men inte på uteserveringen.

På vintern då? Visst, tekniken går att använda i baren också men det finns några skillnader. För det första är utbudet mindre. På sommaren är ALLA ute. För det andra är folk mer reserverade och trötta på vintern. Men de principer som jag skrivit om ovan fungerar oavsett tid och plats.

Bästa ställena att ragga på del 3

Alla har väl hört talas om hundtricket? Att en kille tar med sig en hund (egen eller lånad) ut på promenad och blir fullkomligen omsvärmad av honor. Alfahane kan berätta en hemlighet. Det fungerar även om du inte har en hund. Alltså, gå ut och gå under en halvtimme. Jag lovar att du kommer att se minst fem kvinnor rasta sina hundar. Av dessa fem är troligen en i lämplig ålder och ser hyfsad ut. Vill du förbättra oddsen, gå flera timmar ;) . När du träffar på en piffig dam med hund, kör då samma strategi som tjejerna gör! Vänd helt enkelt på det! Tjejerna, som inte förväntar sig att en kille ska börja prata med dom över huvud taget när de är ute och rastar hunden, kommer bli helt paffa och imponerade över din gulliga framfusighet. Det bästa med detta tips är att du kan ta en tjej (och ett nummer) på morgonen på väg till jobbet eller skolan och en till på väg hem. Du behöver alltså inte slita för att träffa damer, de finns ju där ute överallt.

Seså, ut och testa!

GOGOGO!

Träna vader

Det är bra tråkigt att träna ben och då kanske speciellt vader . Men det är samtidigt pinsamt att gå omkring med kycklingben och gömma sig i vassen på sommaren. Testa det här snabba tipset så kommer din vadutveckling att fullkomligen explodera.

Plocka upp en vikt (hantlar eller stång, spelar ingen roll) som gör att du kan göra mellan 30 och 40 tåhävningar. Gör så många du kan, gör du rätt kommer mjölksyran att svida något enormt. Detta enda set upprepar du två, tre gånger i veckan. Du måste naturligtvis öka vikten successivt också.

Lysande ställen att flirta med brudar på del 4

Jag har redan skrivit om det kanske bästa raggningstipset någonsin. Se den rubriken, läs och lär. Här kommer en artikel som fortsätter på det temat.

Tjejer som står i butiker, sitter i kassan på ICA etc. etc. och är någorlunda snygga är medvetna om att alla killar spanar på dom och pratar om dom. MEN, i 99 procent av fallen omsätter killarna inte spaningen i konkret handling. Tänk innebandykillen som ska gå till JC eller Carlings och köpa ännu en svart skjorta för lördagskvällens övningar… Han kanske knåpar ur sig ett “hej” och ett tiotal “tack” när han får tillbaka kortet, får en penna att skriva under med… och sen ett blygt “hej då” när han går därifrån. Inse vad trist det måste vara för de här tjejerna att ingen verkligen pratar med dom! Alltså, vad lär vi oss av det här? Jo, att det i en medelstor svensk stad måste finnas minst 100 snygga tjejer i butiker, affärer etc. som är utsvultna på uppmärksamhet. (Visst, många är säkert upptagna, men det vet du ju inte innan, eller hur? Och det är ingen ursäkt för att inte träna på din alfahanestil…). Så det är bara att köra på. Dessutom finns det få tillfällen som är så upplagda för att börja en konversation. Om du bara går på stan och möter en snygg tjej så är det lite bökigt att stanna henne och börja prata om något. (om du inte är packad… ;) Men, i kassan måste du ju inleda någon slags konversation. Du får själva mötet helt gratis! Bra va! Så gå nu ut och träna. Men, köp för guds skull inte en till svart skjorta. Och sluta spela innebandy… ;)

Aftonbladets pendlarträning - en kommentar

Aftonbladet publicerade för några dagar sedan denna lysande katalog över övningar man kan göra på väg till eller från jobbet. Muskler och kondition: Aftonbladets artikelförfattare menar att man ska träna sina armar genom att lyfta väska eller portfölj upp och ner som nåt mongo; gå i trappor istället för att åka rulltrappa eller hiss; hoppa av en station tidigare. Visst, del 2 och 3 är bra men den första, va? Den som åkt pendel vet hur knökfullt det är i rusningstid. Sen är Alfahane skeptisk till hela grejen med att vi tydligen har så lite tid över att vi måste mongoträna på väg till eller från jobbet. Ta istället fem minuter med gummiband på morgonen innan jobbet, på lunchen… ja, när som helst. Och har vi verkligen så lite tid att vi inte kan ge oss ut i spåret eller promenera åtminstone en halvtimme på kvällen? Märkligt. Aftonbladet tycker att det är mycket viktigt att mjuka upp axlarna. “Lyft axlarna så högt du kan mot huvudet och håll dem i det läget i fem sekunder”. Aftonbladets artikelförfattare borde veta att det är trapezius, inte deltoids, som jobbar i den här övningen. Ja, sen orkade jag inte läsa mer. Om man är i så pissig form att man “tränar” när man lyfter axlarna så kanske man inte skulle jobba över huvud taget. Kanske bara ligga hemma och titta på “Lyckochansen” och “träna” genom att stoppa i och hur handen ur chipspåsen. Man får akta sig så man inte sträcker sig bara…

Sporter som ger bra all-round-träning

Gymmet är sjyst men där måste du jobba på symmetrin. Du kan ju inte bara köra armar liksom. Vore det inte sjyst om man kunde pyssla med en sport som ger en vältränad symmetrisk kropp bara genom att man utövar den.

Generellt sett måste denna sport sysselsätta både under- och överkropp. Skridsko går alltså fetbort. Fast dom där tightsen som dom har är bra snygga…

De sporter som alfahane rekommenderar är racketsporter och stavhopp. Stavhopp är lite bökigt. Det är ju inte bara att gå och hoppa liksom. Prova istället tennis, badminton, squash. Komplettera med styrketräning och drömkroppen är din. Simning är helt ok också.

Kolla ditt BMI

Kolla ditt BMI på iForms hemsida. Tänk dock på att om du har mycket muskler så stämmer ditt värde inte särskilt bra. http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=977&a=4326