2008-07-04

Ny manual på www.alfahane.se

De bästa kosttillskotten för en snygg och sund kropp


Med träning, bra mat och ordentligt med sömn kan du nå bra resultat, men för att snabbare nå dina mål kan det vara en god idé att ta kosttillskott. De produkter som listas här kommer att ge dig snabba resultat.


Dessa tillskott måste du bara ha i skafferiet:


Multivitamin/multimineral
Saknar du bara ett mikrogram av något litet ämne kan det vara så att kroppen fungerar sämre. För att undvika att du får brist på någon vitamin eller mineral är det smart att ta ett tillskott. Det bästa är om du hittar en produkt som innehåller alla ämnen du behöver, utan att du behöver ta en massa olika tabletter. Mivitotal innehåller allt du behöver.


Omega3
Omega3 fettsyror är livsviktiga näringsämnen som har mängder av goda effekter för hjärta, blodkärl, cellmembran och för hjärnan och nervsystemet. Dessutom hjälper Omega3 fettsyror att bränna fett.


Whey-80
För att kroppen inte ska gå in i ett muskelnedbrytande tillstånd bör du tillföra kroppen protein med tre timmars mellanrum varje dag. Går det längre mellan intagen av protein börjar kroppen äta av musklerna för att få energi, samtidigt som fettinsamlingen ökar. Speciellt på morgonen och efter träningen är det viktigt att få i sig protein.


Följande produkter är överkurs men kommer att ge dig grymma resultat:

BCAA
Grenade aminosyror, BCAA, har mängder av positiva effekter. BCAA verkar för optimal muskeluppbyggnad, hindrar muskelnedbrytning, påskyndar återhämtning efter träning, ger förbättrad uthållighet och sparar muskler under diet.


HMB

HMB anses motverka nedbrytning av muskelmassa. För maximal effekt bör HMB tas ihop med kreatin.


Kreatin

Kreatin är en utmärkt produkt vid explosiv träning, såsom gymträning. De flesta som använder kreatin upplever en ökning av muskelmassan och en snabb återhämtning efter träning. För bästa effekt bör kreatinet tas i cykler på 6-8 veckor med 3-4 månaders uppehåll.


Konjugerad linolensyra (CLA)

CLA minskar kroppens förmåga att lagra fett. Träning i samband med intag av CLA innebär att kroppen kommer att utnyttja fett som energi i en högre grad. CLA har även en dokumenterad muskeluppbyggande effekt.


Alfa liponsyra (ALA)

Alfa liponsyra är en av de kraftigaste antioxidanterna som finns. ALA (Alfa liponsyra) hjälper dig att gå ner i vikt genom att stabilisera insulinnivåerna, ökar kreatinupptaget till musklerna och bygga fettfri muskelmassa.