2006-04-09

Gör benträningen snabb, enkel och rolig

Ja, jag vet, benträning är bland det jobbigaste och tråkigaste man kan göra, överhuvudtaget. Och ändå så är benträningen så bra för byggningen av hela kroppen. Testosteronet och tillväxthormonet fullkomligen sprutar om en efter ett knallhårt benpass. Men det är inte ofta det blir ben på schemat, det kan till och med Alfahane skriva under på. Så hur fuskar vi så vi får lite testo och snygga ben utan att egentligen träna dom. Två knep:

1. Den mycket enkla metoden. På ditt gym finns garanterat en benspark. Cykla två minuter, stretcha framsida lår och kör ett uppvärmingsset. Smäll sedan på så mycket vikt att du kan göra en 10. Stretcha, klart! Släng in dom här tio minuterna en gång i veckan, det orkar man väl med, eller hur?! För varje gång du kör, lägg på ett eller två kilo, lägg på silvervikter på stapeln om det behövs.

2. Den ganska enkla metoden. Cykla fem minuter. Stretcha framsida lår och hamstrings. Kör ett uppvärmningsset utfall i Smithmaskin eller med fri stång. Smäll sedan på vikt så du kan göra en 7-8 utfall per ben. Stretcha, klar! Lägg på något kilo för varje gång du kör.

Vaderna tar vi nån annan gång. Man har väl aldrig shorts på sig ändå, eller?!