2007-06-08

Snabba tips för att öka ditt självförtroende

Om du gillar tipsen i detta inlägg måste du bara göra ett besök på www.alfahane.se och kolla in Bli en alfahane I och Bli en alfahane II - böcker som gjorda för att förändra ditt liv.

Snabba tips för att öka ditt självförtroende


· Samla ihop bevis på att du är bra. Det kan vara kort från vänner och släktingar, uppsatser från skolan som du är nöjd med, skriftligt beröm från chefen, diplom från någon tävling. Ja, vad som helst. Gå igenom dina saker och försök hitta den känslan som du hade när du fick dessa saker.

· Prata högt och säg bra saker om dig själv.

· Ställ dig framför en spegel och gör fula miner. Efter ett tag kommer du inte kunna låta bli att skratta åt vad du håller på med.

· Sätt upp små, konkreta mål för dagen och bocka av dem när du har klarat av dem.

· Ge människor i din omgivning komplimanger. Om du får andra människor att må bra kommer du också att må bra.

· “Fejka” självförtroende. Sträck på kroppen och le mot andra människor. “Fejkandet” kommer snart att övergå i en riktig “må-bra-känsla”.

· När du upplever en motgång, tänk ut hur du nästa gång kan undvika denna motgång. Du lär dig härigenom att tänka kreativt och positivt.

· Tänk att det är du som bestämmer över ditt liv och vad du ska göra med det. Ingen annan kan bestämma åt dig.

· Om det är något som du är spänd eller nervös för, tänk “vad är det värsta som kan hända”? Detta tänkande sätter lite perspektiv på saker och ting.

· Lär dig känna igen dig själv och dina känslor när du har ett gott självförtroende. Ta sedan fram den känslan när det känns tungt.

· Var öppen för nya saker!

· Realisera en dröm!

· Tänk att du kan göra precis vad du vill, du har alla möjligheter!

· Gör en lista på allt som du är bra på och njut av läsningen!

· Motionera mera. Är det en vacker dag, ta en promenad.

· Har du svårt att komma igång med något, börja med den enklaste delen.

· Städa bort saker i ditt hem som du inte mår bra av.


Martin
Alfahane.se

Glöm bort att skjuta upp saker

Glöm bort att skjuta upp saker och ting!

Visst har vi alla saker som vi måste göra eller saker som vi borde göra? Men, det blir liksom aldrig av att vi gör dessa saker. Eller så gör vi dom mycket motvilligt med ångest i hjärtat och med ett mediokert resultat som följd.

Ibland kan det även vara så att det finns saker som vi vill göra, saker som vi verkligen brinner för men som skjuts upp eftersom det finns så mycket annat som går före. Vi måste betala räkningar, köpa mat, jobba, ja till och med titta på TV!

Vad händer då i kroppen och sinnet när vi inte genomför det som måste göras eller det som vi vill göra? Jo, vi bygger upp stress i kroppen! När vi känner att vi inte orkar genomföra saker går självförtroendet ner, vi känner oss låsta och vi utvecklas inte som människor. Vi tappar fart!

Så mitt råd till dig som läser dessa rader är: Glöm bort att skjuta upp saker!

Låter det lite väl enkelt? Ja, kanske, men detta är mottot som du bör leva efter! Skjut helt enkelt upp att skjuta upp!

Jag ska här dela med mig av beprövade råd för att du ska gå ifrån att vara en person som skjuter upp saker – både tråkiga och roliga – till att bli en person som är aktiv och genomför i rätt tid och med rätt resultat.

Ok, då kör vi!

Orsaken till att vi skjuter upp saker och ting är att vi tänker att det kommer att bli jobbigt att genomföra det som ska göras. Ett lysande exempel är deklarationen. Det finns en anledning till att kön till Skatteverkets brevlåda är milslång sista dagen för inlämning… Det är helt enkelt jobbigare att deklarera än att titta på TV! Vart är alla kvitton? Vilka avdragsregler gäller? Hur mycket körde jag i tjänsten? Hur redovisar jag mina aktieaffärer? MEN, ju längre du skjuter upp deklarationen desto jobbigare blir det. En tisdagskväll kanske du tänker: “idag har jag jobbat hela dagen och nu ska det bli skönt att sätta sig i TV-soffan, deklarationen tar jag imorgon”. Du får härigenom en väldigt kort känsla av välbefinnande men din hjärna sätter igång en process som dag för dag orsakar mer och mer stress. Sen dyker plötsligt sista dagen upp och då är du INTE på bra humör! Istället för att deklarera direkt när du får brevet från Skatteverket i lådan har du gått i veckor och byggt upp stress inombords och den sista dagen mår du pyton.

En enkel fråga: vilket alternativ är bäst för ditt humör, din stressnivå och din känsla av välbefinnande?

Att man skjuter upp saker och ting beror helt enkelt på att man kopplar mer smärta till att göra saker än att inte göra dem!

Så här gör du för att glömma att skjuta upp saker:

Ta fram papper och penna och identifiera exakt vad det är som ska göras. Redan här har du tagit ett stort steg! När du skriver ner exakt vad som ska göras behöver du inte längre gå omkring och oroa dig för miljoner olika frågor. Tänk deklaration och de frågor som jag skrev här ovan: “vilka avdragsregler gäller?”, “vart är kvittot på datorköpet?” etc. Nu har du istället på ditt papper kanske fem olika saker/frågor som du ska ta tag i. Slut på oron alltså!

Skriv sedan på samma papper ett stycke om hur du kommer att känna dig om du genomför vad som ska göras. Till exempel: stressen försvinner, du känner att du åstadkommer saker, ditt självförtroende ökar, du känner dig aktiv istället för passiv. Tänk också på sakerna du kan köpa för skatteåterbäringen. Känn starkt för alla fördelar du åtnjuter genom att göra något NU!

Skriv sedan ett stycke till – nu om hur dåligt du kommer att må i en månad om du inte sätter igång och gör klart NU! Må riktigt dåligt när du skriver det här! Överdriv de negativa känslorna!

Vilket alternativ känns nu bäst? Att lägga en kväll på deklarationen eller att skjuta upp den i en månad och ha ångest?

Som sista steg, sätt igång nu direkt! Genast alltså! Du kanske är på jobbet nu och det kanske inte är läge att ta fram din deklaration på morgonmötet, men bestäm dig i varje fall för att göra någonting under dagen som leder dig framåt. Se fram emot att lösa problemet och tänk dig belöningen du kommer att få!

Nu kanske deklarationen inte är ditt största problem. Du kanske inte trivs på jobbet och vill byta? Du kanske vill åka på en resa men känner att du “aldrig kommer att komma iväg”? Det kanske är en tjej du är intresserad av men inte vågar ta kontakt med? Du kanske vill ha högre lön men du vågar inte ta upp det med chefen? Det finns miljoner saker som vi skjuter upp hela tiden!

Ok, som sammanfattning:
1. Vad är det som ska göras? Vad vill du göra? Vad borde du göra? Skriv exakt och precist!
2. Vad vinner du på att göra det? Starka känslor!
3. Vad förlorar du på att inte göra det? Starka negativa känslor!
4. Vad ska du göra NU för att åstadkomma resultat och glömma bort att skjuta upp saker?
5. Sätt igång!

Lycka till!

Manualen finns också som pdf-fil på www.alfahane.se. På den sidan hittar du mängder med information för dig som vill utvecklas som man - på alla plan.

German Volume Training

German High Volume Training (10-setsmetoden)

Varning! Du bör ha tränat ett par år innan du använder dig av det träningsprogram som presenteras i den här manualen.

Varning 2! 10-setsmetoden kräver mycket hårt jobb!

I korthet går programmet ut på att du ska göra 10 set med 10 repetitioner med samma vikt, därav namnet 10-setsmetoden. Eftersom du ska göra så pass många set med samma vikt kan du inte köra på max vid varje set, varför jag rekommenderar att du väljer en vikt som motsvarar 60 procent av ditt max. Det vill säga att om du kan göra en repetition på 100 kilo i knäböjen, så kör du 10x10 med 60 kilo första gången du provar detta program.

Du ska bara göra en övning per muskelgrupp. Se till att välja en riktig basövning, det vill säga en övning som rekryterar så mycket muskelmassa som möjligt. För ben är det knäböj som gäller. För bröst är det bänkpress som gäller.

Intensiteten i programmet medför att du bör vila ordentligt mellan träningspassen, varför mitt förslag på träningsupplägg för en vecka blir följande.

Dag 1
Ben och mage

Dag 2
Vila

Dag 3
Bröst och rygg

Dag 4
Vila

Dag 5
Armar och axlar

Dag 6
Vila

Börja sedan om enligt dag 1.

Ok, det låter kanske inte så jobbigt att lyfta 60 procent av ditt max 10 ggr 10 reps. Nej, ifall du fick vila hur länge du ville så vore det inte ett dugg jobbigt. MEN, du ska bara vila 60 sekunder mellan seten. Dessutom gäller att du ska lyfta strikt och långsamt. Och då blir det jobbigt, det kan jag lova.

Undvik halva repetitioner och forced reps. Den mängd du lyfter enligt 10-setsmetoden räcker gott och väl för att bygga rejält med massa!

När du kan lyfta 10x10 med strikta, långsamma repetitioner är det dags att öka vikten med några procent. Om ditt 60 procent av max var 100 kilo på en övning så ökar du till 105 kilo nästa gång.

Muskler mår bra av omväxling. Chocka därför gärna musklerna med 10x5 reps och 10x15 reps någon vecka då och då.

Lycka till

Martin
www.alfahane.se

Hur du blir en procent bättre som man för varje dag

Hur du blir en procent bättre varje dag

I den här manualen ska jag kort gå igenom hur du kan skapa ditt eget framgångskoncept inkluderande självförtroendeträning, målbildsträning och vad jag kallar “glädjeträning”. Läs manualen som inspiration, fyll sedan ditt eget framgångskoncept med det som du vill uppnå.

Redo? Ok, då kör vi!

Din hjärna är vaken 24 timmar om dygnet. Den processar din historia, din nutid och din framtid konstant, även när du sover. För att skapa det liv som du vill ha, oavsett det handlar om tjejer, pengar eller livskvalitet i allmänhet, gäller det att du styr din hjärnas processer åt rätt håll. Detta gör du genom att aktivt säga åt din hjärna att tänka på det sätt du vill. Det är nämligen du som bestämmer över din hjärna!

Jag tror inte på målbildsträning etc som går “rakt in i ditt undermedvetna”. Detta för att din hjärna är väldigt praktisk och stolt till sin natur. Om någon annan person säger på en CD att “ditt självförtroende är fantastiskt” så kommer din hjärna tänka att “eh, det tror jag inte på, jag kör på precis som vanligt”.

Det var bakgrunden. Nu ska jag berätta hur jag gör för att varje dag bli en procent bättre som person.

Mitt program består av sju delar. Jag gör inte alla dessa efter varandra utan sprider ut aktiviteterna under dagen.

A) Fysisk träning
B) Andning
C) Glädjeträning
D) Självförtroendeträning
E) Målbildsträning
F) Relationsträning
G) Sprida glädje-träning

Jag försöker att genomföra fysisk träning varje dag. Det handlar för det mesta om att lyfta vikter eller att köra någon form av hårdare konditionsträning. Om jag är på resa eller inte har möjlighet att träna med vikter brukar jag se till att ta en längre promenad eller göra armhävningar, sit-ups, stretcha på hotellrummet eller liknande. Träningen frisätter endorfiner och ger mig energi.

Andning. Det här måste jag nog förklara lite grann. Det handlar inte om meditation eller liknande utan istället om att få ner andningen ner i magen för att bli av med stress och att rensa ut slaggprodukter ur kroppen. Så här tränar jag andning: Jag tar ett ordentligt andetag, nerifrån magen upp igenom bröstet. Så mycket luft som möjligt försöker jag få in. Sedan håller jag andan tills dess att det spänner ordentligt i bröstet. Sedan pressar jag långsamt ut luften ur lungorna tills dess att jag är helt tömd. Varje in– och utandning tar mellan 45 sekunder och en minut och jag upprepar övningen 30 gånger. Jag brukar göra detta medan jag läser eller tittar på TV.

Glädjeträning. En oerhört skön övning! Jag ställer mig framför en spegel, tar ett djupt andetag och börjar skratta – helt ogenerat. Högt och ljudligt. Efter några sekunder går skrattet automatiskt och det är svårt att sluta. Fortsätter ungefär en minut. Helt underbar övning som alla borde göra. Skrattövningen gör mig lugn och otroligt glad i minst en timme efteråt. All stress bara försvinner!

Självförtroendeträning. Denna övning handlar om att säga positiva saker till sig själv med otrolig inlevelse för att få hjärnan att arbeta fram nya nervkopplingar. Denna övning görs med fördel efter glädjeträningen. För mig fungerar det så här: Jag skriver ner 10 positiva saker om mig själv (fem som jag redan tycker att jag har/är och fem som jag skulle vilja förbättra). Sedan tar jag listan och ställer mig framför en spegel och riktigt spelar över när jag säger de positiva sakerna till mig själv. Jag tar i så jag blir blå i ansiktet och trycker stenhårt på nyckelorden. Här är några exempel på meningar som man kan använda: “Jag älskar mig själv”, “Jag älskar att jag är så charmig”, “Jag älskar min kropp för att den är så stark”, “Jag älskar att jag vågar prata med snygga tjejer”, “Jag älskar att jag har kraften att förändras till att bli den jag vill bli”.

Målbildsträning. Denna övning kan med fördel läggas efter självförtroendeträningen. Jag brukar lägga glädjeträningen, självförtroendeträningen och målbildsträningen i ett paket. Målbildsträningen innebär att jag tar ett specifikt område som jag vill förbättra och ser framför mig olika bilder där jag lyckas. Först blundar jag och sträcker ordentligt på kroppen så att jag känner mig stark. Sedan tar jag några gamla bilder där jag lyckades, sträcker armarna i luften och ropar “YES”. Sedan tänker jag ut några situationer i framtiden där jag ser framför mig att jag lyckas, samtidigt som jag sträcker armarna i luften och ropar “YES” med otrolig inlevelse. När jag känner mig nöjd med övningen känns det faktiskt som att jag redan har upplevt framgången!

Relationsträning. Den här övningen handlar om att odla relationer. Min uppfattning är att vi många gånger tar våra relationer för givna och att vi inte aktivt försöker förbättra dom. Så varje dag försöker jag att göra något för att förbättra mina relationer. Det är det viktigaste vi har i livet! Jag ringer upp en gammal vän. Jag ger en ärlig komplimang till en kollega eller familjemedlem. Listan kan göras oändlig! Det man ger får man tiofalt tillbaka!

Sprida glädje-träning. Denna övning har mycket gemensamt med relationsträningen. Att sprida glädje är en aktivitet som ger lika mycket till mottagaren som för givaren. Alla tjänar på det! Jag brukar gå runt ett varv på morgonen på jobbet och säga god morgon till mina kollegor med ett stort leende på läpparna. Detta ger både mig och mina kollegor glädje och det blir roligare att jobba.

Gör du dessa aktiviteter varje dag kommer du att bli en procent bättre för varje dag. Med ränta på ränta-effekten blir det ännu mer!

Lycka till!

Gillade du den här manualen kommer du att älska Bli en alfahane I och Bli en alfahane II. Du finner dessa böcker på www.alfahane.se.
Dröm om en fantastisk framtid och skapa den nu!

Drömmar (i vaket tillstånd alltså) har ingen högre status i det svenska samhället. En person som betraktas som en drömmare är en flummig typ som inte kommer någonstans i livet. En person som dagdrömmer betraktas som lat.

Jag tycker att denna syn är helt felaktig. Allting som händer i livet har först varit föremål för tankar och drömmar. Det är ju inte så att en person helt plötsligt en dag vaknar upp och har blivit professor i genteknik. Den personen har först tänkt att “jag ska blir professor i genteknik när jag blir stor” och drömt om hur det kommer att vara att sitta med sin doktorshatt på ett fint lärosäte.

MEN, en dröm utan mål och handling förblir bara en dröm!

Alltså måste en dröm om ett annorlunda liv, en bättre familjesituation, ett statusfyllt jobb etc följas av målmedveten handling. Det gäller att precisera drömmen och sätta upp mål för att uppfylla den.

Här ska du få stegen till att realisera dina drömmar. Det är otroligt enkelt egentligen. Vad som krävs är målmedvetenhet och envishet.

1. Dröm! Fråga dig själv vad du egentligen vill med ditt liv. Vilket jobb vill du ha? Hur mycket pengar vill du tjäna? Var vill du bo? Vad skulle du vilja lära dig? Vad skulle du vilja göra på fritiden? Det finns hur mycket som helst att drömma om! Dröm helt fritt, ingenting är fel, ingenting är omöjligt.
2. Välj ut ett område. När du är klar med övningen kan du börja drömma om något annat område, men för att verkligen fokusera nu så välj endast ett område. Till exempel: vilket jobb skulle du verkligen vilja ha?
3. Skriv ner ett svar på den frågan. Till exempel: jag vill verkligen arbeta som jurist/läkare/journalist.
4. Nu gäller det att precisera ytterligare! Dröm lite till. Hur ser ditt kontor ut? Vad kommer du att arbeta med? Skriv några meningar om hur ditt arbete kommer att vara och vilka känslor du kommer att ha när du kliver in på ditt drömjobb första arbetsdagen. Det är ytterst viktigt att du kopplar känslor till målet. Fyll på med mängder av positiva känslor.
5. Nu är det dags att bestämma när du ska ha uppnått det här målet. Målet ska vara realistiskt men samtidigt så utmanande att det kittlas lite i magen när du tänker på att “snart kommer drömjobbet vara mitt!”. Som exempel skriver du så här: “Om fem år, från och med [datum] ska jag arbeta som [yrke]”.
6. Sen är det dags att sätta upp delmål. Du kanske inte är journalist nu. Alltså måste du antingen utbilda dig eller på annat sätt lära dig yrket. Ett delmål kan då vara: “Om ett år, sista mars 2008, ska jag komma in på journalisthögskolan.” Du kanske inte har betygen för att komma in där just nu? Alltså måste du läsa upp betyg eller göra högskoleprovet. Delmål: “Om ett år ska jag ha läst upp betyg så att jag kan komma in på journalisthögskolan”. Du förstår tänket!
7. Nu kommer det viktigaste… Sätt igång direkt! Nu har du preciserat din dröm, satt upp mål och delmål och nu gäller det att arbeta hårt. Man får ingenting gratis här i livet!
8. Varje dag ska du läsa igenom det papper du just har skrivit. Tänk dig hur du kommer att känna dig när du uppfyller dina mål. Låt känslorna flöda i kroppen när du läser. Läs gärna högt!

Lycka till!

Manualen finns som pdf-fil på www.alfahane.se - sidan för män som vill bli charmigare, starkare, mer intelligenta, sundare, rikare...
Dröm om en fantastisk framtid och skapa den nu!

Drömmar (i vaket tillstånd alltså) har ingen högre status i det svenska samhället. En person som betraktas som en drömmare är en flummig typ som inte kommer någonstans i livet. En person som dagdrömmer betraktas som lat.

Jag tycker att denna syn är helt felaktig. Allting som händer i livet har först varit föremål för tankar och drömmar. Det är ju inte så att en person helt plötsligt en dag vaknar upp och har blivit professor i genteknik. Den personen har först tänkt att “jag ska blir professor i genteknik när jag blir stor” och drömt om hur det kommer att vara att sitta med sin doktorshatt på ett fint lärosäte.

MEN, en dröm utan mål och handling förblir bara en dröm!

Alltså måste en dröm om ett annorlunda liv, en bättre familjesituation, ett statusfyllt jobb etc följas av målmedveten handling. Det gäller att precisera drömmen och sätta upp mål för att uppfylla den.

Här ska du få stegen till att realisera dina drömmar. Det är otroligt enkelt egentligen. Vad som krävs är målmedvetenhet och envishet.

1. Dröm! Fråga dig själv vad du egentligen vill med ditt liv. Vilket jobb vill du ha? Hur mycket pengar vill du tjäna? Var vill du bo? Vad skulle du vilja lära dig? Vad skulle du vilja göra på fritiden? Det finns hur mycket som helst att drömma om! Dröm helt fritt, ingenting är fel, ingenting är omöjligt.
2. Välj ut ett område. När du är klar med övningen kan du börja drömma om något annat område, men för att verkligen fokusera nu så välj endast ett område. Till exempel: vilket jobb skulle du verkligen vilja ha?
3. Skriv ner ett svar på den frågan. Till exempel: jag vill verkligen arbeta som jurist/läkare/journalist.
4. Nu gäller det att precisera ytterligare! Dröm lite till. Hur ser ditt kontor ut? Vad kommer du att arbeta med? Skriv några meningar om hur ditt arbete kommer att vara och vilka känslor du kommer att ha när du kliver in på ditt drömjobb första arbetsdagen. Det är ytterst viktigt att du kopplar känslor till målet. Fyll på med mängder av positiva känslor.
5. Nu är det dags att bestämma när du ska ha uppnått det här målet. Målet ska vara realistiskt men samtidigt så utmanande att det kittlas lite i magen när du tänker på att “snart kommer drömjobbet vara mitt!”. Som exempel skriver du så här: “Om fem år, från och med [datum] ska jag arbeta som [yrke]”.
6. Sen är det dags att sätta upp delmål. Du kanske inte är journalist nu. Alltså måste du antingen utbilda dig eller på annat sätt lära dig yrket. Ett delmål kan då vara: “Om ett år, sista mars 2008, ska jag komma in på journalisthögskolan.” Du kanske inte har betygen för att komma in där just nu? Alltså måste du läsa upp betyg eller göra högskoleprovet. Delmål: “Om ett år ska jag ha läst upp betyg så att jag kan komma in på journalisthögskolan”. Du förstår tänket!
7. Nu kommer det viktigaste… Sätt igång direkt! Nu har du preciserat din dröm, satt upp mål och delmål och nu gäller det att arbeta hårt. Man får ingenting gratis här i livet!
8. Varje dag ska du läsa igenom det papper du just har skrivit. Tänk dig hur du kommer att känna dig när du uppfyller dina mål. Låt känslorna flöda i kroppen när du läser. Läs gärna högt!

Lycka till!

Manualen finns som pdf-fil på www.alfahane.se - sidan för män som vill bli charmigare, starkare, mer intelligenta

Tre dagar till större muskler

Träna hårt tre dagar i veckan och få otroliga resultat!


Jag ska här presentera ett beprövat sätt att gå upp i muskelvikt genom att träna endast tre gånger i veckan, 45 minuter varje gång. Låter det intressant? Bra, då kör vi!

Programmet bygger på följande principer:

· Om du inte använder steroider finns det stor risk för överträning om du tränar mer än fem gånger i veckan.

· Efter cirka 45 minuter av hårt viktträning ökar kortisolnivåerna i kroppen. Ju längre du tränar efter dessa 45 minuter, desto mindre resultat får du och risken för överträning ökar.

· För att få musklerna att växa ska du lyfta tungt med strikt utförande och göra 8-10 repetitioner.

· Du ska lyfta till failure, det vill säga att du inte kan få upp vikten en gång till efter den sista repetitionen.

Allt klart? Då går vi över till själva träningspasset!

1: Välj ut en basövning (det vill säga inga finsliparövningar) för varje större muskelgrupp. Jag ska här ge några förslag.

Ben:
Knäböj
Benspark
Stående tåhävningar
Lårcurl

Bröst:
Bänkpress

Rygg:
Sittande rodd
Latsdrag


Armar:
Bicepscurl
Dips

Mage:
Situps med viktmotstånd

2. För varje övning, gör 8-10 repetitioner, och kom ihåg, ALLTID till failure! När du kan göra 10 repetitioner ska du öka motståndet. Se också till att du är ordentligt uppvärmd innan du går på de tunga vikterna.

3. Även om du ska lyfta tungt så måste du se till att lyfta strikt. Du ska alltså inte kasta upp vikterna! Lyft också i hela muskelns bana. Kan du inte lyfta strikt med den vikt som du har valt måste du sänka vikten.

4. Träna tre dagar i veckan, förslagsvis måndag, onsdag och fredag, så har du helgen på dig att ladda om batterierna för veckan som kommer. För dagbok så att du hela tiden ser din utveckling.

Verkar det lätt? Brukar du köra 20 set för biceps och 20 set för triceps? Hur effektivt är då egentligen det första setet? Med det här programmet måste du ge allt i varje set, och det kommer att kännas, jag lovar.

En sista sak: eftersom du lyfter tungt och ska lyfta till failure är det bra om du har en kompis som kan hjälpa dig med passning, framför allt i knäböjen och i bänkpressen.

Det var allt! Lycka till!

Martin
www.alfahane.se

2007-06-03

Ny manual på www.alfahane.se

Få ökat självförtroende, bli gladare, få bättre relationer, bli friskare och starkare, bli av med stress, lär dig sprida glädje och få tiofalt tillbaka! Allt detta lär du dig i en ny manual som ligger uppe på www.alfahane.se

Spegla den person du vill ha för kvällen

Alfahane har tidigare skrivit om hur vi människor gillar de personer som är lika oss själva. Vi söker till och med aktivt upp dessa personer eftersom det "verkar som vi tillhör samma stam". Om man då använder denna strategi när man träffar en tjej på krogen, vad händer då? Jo, hon känner instinktivt att "det känns som att vi har känt varandra hela livet". Och det, min vän, det är BRA! Du kommer att få hem tjejen till din lya inom en kvart om du får henne att känna den känslan. Alfahane har skrivit ett helt kapitel om spegling i boken Bli en alfahane. Du hittar boken på www.alfahane.se

Sideorder till sallad

Igår var Alfahane på Burger King. Naturligtvis väljer Alfahane en kycklingsallad med mjölk. Vad säger då tjejen i kassan? Jo, vill du ha strips eller morötter till salladen?! Eh, om jag nu beställer kycklingsallad och sen mjölk (brödet äter jag inte) så inte fan vill jag ha strips till maten! Det är ju som att lägga grönsaker på en princesstårta. Hur som helst så avböjde jag artigt stripsförslaget. Mer om kost och hälsa hittar du på www.alfahane.se

Depression är ingen sjukdom

Jag har läst om och talat med massor av människor som säger att dom är deprimerade. De har länge gått omkring och mått dåligt men inte vetat varför. Sen har dom gått till en läkare och fått diagnosen "depression". Dom har alltså fått reda på att deras tillstånd är en sjukdom. Och, vips, har dessa personer blivit lite gladare! Varför? Jo, för att dom nu kan skylla på att dom har en sjukdom, det är inte deras fel att dom har blivit deprimerade! Fantastiskt, eller hur?, men inte särskilt behjälpligt. Depression är ett tillstånd precis som glädje. Om man börjar le, hoppa omkring och göra något som man tycker är kul blir man glad. Om man lägger sig i sängen, ser trumpen ut och tänker på tråkiga saker så blir man deprimerad.

Det krävs lika mycket energi för att bli glad som att bli deprimerad! Varför välja depression? Om depression är en sjukdom så är glädje detsamma. Tänk på det! Mer tips om hur man skapar positiva sinnesstämningar hittar du på www.alfahane.se.

Det är aldrig fel med muskler

Det här med kroppsformer går det verkligen trender i. Ibland är det surfstilen som gäller och då ska man vara lite lagom deffad med lite muskler. Andra gånger är det punk- eller popstilen som gäller med stuprörsjeans och så vidare. Genetiskt är det emellertid så att män i allmänhet tänder på en frisk och sund tjej med kurvor = hon ska kunna bära omkring på ett barn, föda barnet och sedan kunna amma barnet. En fet tjej har svårt att få barn. En smal tjej har svårt att kunna bära omkring och sedan föda barnet. En tjej som inte ser sund ut kan bära på någon sjukdom som kanske kan överföras till barnet. Det är liksom grunderna för att människan ska kunna fortplanta sig. För kvinnan är det inte lika kroppsfixerat. En man kan ju sprida sin säd oavsett kroppsform, så viktigast för kvinnan är att mannen kan ge kvinnan spermier som gör att barnet blir livskraftigt och att mannen, sedan barnet är fött, kan försvara kvinnan och barnet. Lite muskler är alltså aldrig fel! Tydligaste tecknen på att man har lite kraft i bitarna är breda axlar och smal midja och kraftiga lår = det vill säga timglasformen. Hur du tränar på bäst sätt? Se www.alfahane.se för mer info.

Vilken dag ska man gå ut?

Ja, vilken dag är egentligen bäst att gå ut på krogen. När Alfahane var yngre och bodde i en mellanstor svensk stad var det bara lördagar som gällde. Om det var fest någon gång på en fredag så var det uteslutande villafester eller liknande. Någon utgång på stan fanns inte. Sen har Alfahane flyttat runt en hel del och upptäckt flera mönster. Lördagen är alltid helig. Vart man än är så finns det chans till utgång på en lördag, även om det handlar om den lokala pizzerian. Men sen verkar det som att det är dött lopp mellan torsdag och fredag med onsdag på nästa plats. Fördelen med att gå ut en annan dag än lördag är att stämningen på barer och krogar kan vara lite mindre hetsig. På lördagen ska ALLA ut och ALLA ska dricka jättemycket och ALLA ska hitta någon att gå hem med. Av erfarenhet vet jag att ett barhäng på en onsdag till exempel kan vara mycket mer givande när det gäller kontakter med det motsatta könet. Prova det! Andra tips om dejting och om hur du blir en riktig charmör hittar du på www.alfahane.se.

Uteserveringarna har öppnat

Nu är sommaren här, alla är glada och uppsluppna, semestern börjar snart. Som jag skriver i min bok Bli en alfahane (www.alfahane.se) så är uteserveringar kanske den avgjort bästa platsen för att träffa tjejer. Att det serveras alkohol är ingen nackdel heller. Ta med en polare och gå ner på stan för att "ta en öl" och kom hem med en toppenpingla. Hur du gör för att få bäst resultat? Gå till www.alfahane.se nu!