2007-06-08

Hur du blir en procent bättre som man för varje dag

Hur du blir en procent bättre varje dag

I den här manualen ska jag kort gå igenom hur du kan skapa ditt eget framgångskoncept inkluderande självförtroendeträning, målbildsträning och vad jag kallar “glädjeträning”. Läs manualen som inspiration, fyll sedan ditt eget framgångskoncept med det som du vill uppnå.

Redo? Ok, då kör vi!

Din hjärna är vaken 24 timmar om dygnet. Den processar din historia, din nutid och din framtid konstant, även när du sover. För att skapa det liv som du vill ha, oavsett det handlar om tjejer, pengar eller livskvalitet i allmänhet, gäller det att du styr din hjärnas processer åt rätt håll. Detta gör du genom att aktivt säga åt din hjärna att tänka på det sätt du vill. Det är nämligen du som bestämmer över din hjärna!

Jag tror inte på målbildsträning etc som går “rakt in i ditt undermedvetna”. Detta för att din hjärna är väldigt praktisk och stolt till sin natur. Om någon annan person säger på en CD att “ditt självförtroende är fantastiskt” så kommer din hjärna tänka att “eh, det tror jag inte på, jag kör på precis som vanligt”.

Det var bakgrunden. Nu ska jag berätta hur jag gör för att varje dag bli en procent bättre som person.

Mitt program består av sju delar. Jag gör inte alla dessa efter varandra utan sprider ut aktiviteterna under dagen.

A) Fysisk träning
B) Andning
C) Glädjeträning
D) Självförtroendeträning
E) Målbildsträning
F) Relationsträning
G) Sprida glädje-träning

Jag försöker att genomföra fysisk träning varje dag. Det handlar för det mesta om att lyfta vikter eller att köra någon form av hårdare konditionsträning. Om jag är på resa eller inte har möjlighet att träna med vikter brukar jag se till att ta en längre promenad eller göra armhävningar, sit-ups, stretcha på hotellrummet eller liknande. Träningen frisätter endorfiner och ger mig energi.

Andning. Det här måste jag nog förklara lite grann. Det handlar inte om meditation eller liknande utan istället om att få ner andningen ner i magen för att bli av med stress och att rensa ut slaggprodukter ur kroppen. Så här tränar jag andning: Jag tar ett ordentligt andetag, nerifrån magen upp igenom bröstet. Så mycket luft som möjligt försöker jag få in. Sedan håller jag andan tills dess att det spänner ordentligt i bröstet. Sedan pressar jag långsamt ut luften ur lungorna tills dess att jag är helt tömd. Varje in– och utandning tar mellan 45 sekunder och en minut och jag upprepar övningen 30 gånger. Jag brukar göra detta medan jag läser eller tittar på TV.

Glädjeträning. En oerhört skön övning! Jag ställer mig framför en spegel, tar ett djupt andetag och börjar skratta – helt ogenerat. Högt och ljudligt. Efter några sekunder går skrattet automatiskt och det är svårt att sluta. Fortsätter ungefär en minut. Helt underbar övning som alla borde göra. Skrattövningen gör mig lugn och otroligt glad i minst en timme efteråt. All stress bara försvinner!

Självförtroendeträning. Denna övning handlar om att säga positiva saker till sig själv med otrolig inlevelse för att få hjärnan att arbeta fram nya nervkopplingar. Denna övning görs med fördel efter glädjeträningen. För mig fungerar det så här: Jag skriver ner 10 positiva saker om mig själv (fem som jag redan tycker att jag har/är och fem som jag skulle vilja förbättra). Sedan tar jag listan och ställer mig framför en spegel och riktigt spelar över när jag säger de positiva sakerna till mig själv. Jag tar i så jag blir blå i ansiktet och trycker stenhårt på nyckelorden. Här är några exempel på meningar som man kan använda: “Jag älskar mig själv”, “Jag älskar att jag är så charmig”, “Jag älskar min kropp för att den är så stark”, “Jag älskar att jag vågar prata med snygga tjejer”, “Jag älskar att jag har kraften att förändras till att bli den jag vill bli”.

Målbildsträning. Denna övning kan med fördel läggas efter självförtroendeträningen. Jag brukar lägga glädjeträningen, självförtroendeträningen och målbildsträningen i ett paket. Målbildsträningen innebär att jag tar ett specifikt område som jag vill förbättra och ser framför mig olika bilder där jag lyckas. Först blundar jag och sträcker ordentligt på kroppen så att jag känner mig stark. Sedan tar jag några gamla bilder där jag lyckades, sträcker armarna i luften och ropar “YES”. Sedan tänker jag ut några situationer i framtiden där jag ser framför mig att jag lyckas, samtidigt som jag sträcker armarna i luften och ropar “YES” med otrolig inlevelse. När jag känner mig nöjd med övningen känns det faktiskt som att jag redan har upplevt framgången!

Relationsträning. Den här övningen handlar om att odla relationer. Min uppfattning är att vi många gånger tar våra relationer för givna och att vi inte aktivt försöker förbättra dom. Så varje dag försöker jag att göra något för att förbättra mina relationer. Det är det viktigaste vi har i livet! Jag ringer upp en gammal vän. Jag ger en ärlig komplimang till en kollega eller familjemedlem. Listan kan göras oändlig! Det man ger får man tiofalt tillbaka!

Sprida glädje-träning. Denna övning har mycket gemensamt med relationsträningen. Att sprida glädje är en aktivitet som ger lika mycket till mottagaren som för givaren. Alla tjänar på det! Jag brukar gå runt ett varv på morgonen på jobbet och säga god morgon till mina kollegor med ett stort leende på läpparna. Detta ger både mig och mina kollegor glädje och det blir roligare att jobba.

Gör du dessa aktiviteter varje dag kommer du att bli en procent bättre för varje dag. Med ränta på ränta-effekten blir det ännu mer!

Lycka till!

Gillade du den här manualen kommer du att älska Bli en alfahane I och Bli en alfahane II. Du finner dessa böcker på www.alfahane.se.

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home