2006-05-12

Förväntan och upphetsning

Tänkte här för ett tag gå ifrån defftipsen och träningstipsen. Har du läst min blogg under den senaste månaden och följt tipsen har du förhoppningsvis fått till tvättbrädan och en i övrigt schysst deff varför vi nu ska gå in på lite mer mjuka frågor. Börjar här med vad jag kallar förväntan och upphetsning.

Tänk så här: När du var liten och skulle fylla år så låg det en schysst förväntan i luften en hel vecka innan den stora dagen. Detsamma om du skulle åka på en klassresa eller något liknande. Det var spännande eftersom man inte visste vad som skulle hända, vilka presenter man skulle få eller om man skulle få pussa på någon av tjejerna som var med på klassresan.

En sådan positiv förväntan kan du använda för att tända tjejer. Även om du nu mot förmodan aldrig haft en tjej (det är väl kanske möjligt, men det är därför den Manliga bloggen finns här för dig) så vet du nog om att tjejer älskar överraskningar. Det räcker med att mumla någon om en överraskning för att det ska fastna i huvudet på tjejen och sen försvinner det inte förrän du har visat vad överraskningen är. Och det spelar egentligen ingen roll vad överraskningen är eftersom det är förväntningarna och spänningen som är hela grejen.

Jaha tänker läsaren nu, hur hjälper detta mig att skaffa brudar? Hold on, svaret får du i del 2. Tänk på att en hetsig, otålig man är det osexigaste som finns. En sån kille får inga tjejer... Denna del 1 syftar till att introducera tekniken.

Del 2 av denna serie kommer handla om hur du använder tekniken om "förväntan och upphetsning" till din fördel i sängen.

2006-05-10

Diettips # 11

Prova olika sorters kardioträning. Man behöver inte bara vara ute och gå jämt. Ta och cykla lite, spela tennis, innebandy etc. Variera tiderna du är ute. Det gör det lättare att hålla sig motiverad att forma kroppen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2006-05-08

Glöm vad som står i byggartidningarna

Ok så du vill bygga muskler. Du köper Flex, Muscle and Fitness eller den svenska BODY för att få träningstips. På framsidan ser du Ronnie Coleman trycka till en riktig krabba i solglasögon, ballt linne och mössa. Inne i tidningen står det precis hur Ronnie tränar sina jättearmar. Grejen är att Ronnie trycker i sig allt möjligt, han har läkare som håller koll på alla hans värden, han har gymmat i 25 år och känner sin kropp utan och innan. Alltså: du kan inte träna enligt Ronnies schema och tro att du ska får samma resultat. Du måste hitta din egen metod och det gör du bara genom att prova olika övningar, set, reps, vila mellan set. Dessutom måste du ju ha koll på kosten och att du vilar ordentligt. Man måste också komma ihåg att proffsens träningsmängd skulle få vem som helst av oss vanliga att bli övertränade på ett kick.

Glöm alltså vad som står om träningsscheman i byggartidningarna!

Andra bloggar om: , , ,

Om att ha mål för gymträningen

Nyckeln till att få den kropp du vill ha är att ligga i, hela tiden. Om man äter bra och tränar bra i en vecka så är det bättre än ingenting, men det är inte särskilt effektivt. Det kommer knappast att ge några resultat. Det tar lång tid att forma kroppen. Vill du bli stor och muskulös så tar det flera år - ibland många år. Det gäller således att gneta genom varje dag, vecka, månad och år. Gillar du sedan vad du ser i spegeln efter ett tag så kommer det inte att kännas som ett gnetande och en uppoffring, utan som en givande fritidssysselsättning.

Men det räcker inte med att ligga i. Det gäller också att ha mål med träningen. Mål måste vara klara och du ska kunna se målet framför dig i huvudet. Om du inte har ett mål kan det bli så att träningen känns jobbig och att du inte tar seriöst på den varpå resultaten uteblir. Korta mål på kanske bara en vecka är perfekt för att träningen skall kännas kul och för att den ska bli effektiv. Ett mål kan vara att göra personbästa i någon övning under veckan. När du då kommer till det träningspasset kommer du att vara helladdad och säkert lyckas slå ditt personliga rekord.

Sätt också mål för en längre tidsperiod, men se till att målen är realistiska. Att sätta som mål att gå upp 20 kilo muskler till jul är inte ett realistiskt mål, medan att öka x antal kilo i bänkpress och kunna löpa en mil är realistiska mål. Har du långsiktiga mål så programmeras hjärnan mot dessa mål och det är mindre risk att du börjar fuska med diet, träning eller vila. Skriv gärna upp målen, det hjälper dig fokusera!

Lycka till!

Andra bloggar om: , , , , ,