2006-05-08

Om att ha mål för gymträningen

Nyckeln till att få den kropp du vill ha är att ligga i, hela tiden. Om man äter bra och tränar bra i en vecka så är det bättre än ingenting, men det är inte särskilt effektivt. Det kommer knappast att ge några resultat. Det tar lång tid att forma kroppen. Vill du bli stor och muskulös så tar det flera år - ibland många år. Det gäller således att gneta genom varje dag, vecka, månad och år. Gillar du sedan vad du ser i spegeln efter ett tag så kommer det inte att kännas som ett gnetande och en uppoffring, utan som en givande fritidssysselsättning.

Men det räcker inte med att ligga i. Det gäller också att ha mål med träningen. Mål måste vara klara och du ska kunna se målet framför dig i huvudet. Om du inte har ett mål kan det bli så att träningen känns jobbig och att du inte tar seriöst på den varpå resultaten uteblir. Korta mål på kanske bara en vecka är perfekt för att träningen skall kännas kul och för att den ska bli effektiv. Ett mål kan vara att göra personbästa i någon övning under veckan. När du då kommer till det träningspasset kommer du att vara helladdad och säkert lyckas slå ditt personliga rekord.

Sätt också mål för en längre tidsperiod, men se till att målen är realistiska. Att sätta som mål att gå upp 20 kilo muskler till jul är inte ett realistiskt mål, medan att öka x antal kilo i bänkpress och kunna löpa en mil är realistiska mål. Har du långsiktiga mål så programmeras hjärnan mot dessa mål och det är mindre risk att du börjar fuska med diet, träning eller vila. Skriv gärna upp målen, det hjälper dig fokusera!

Lycka till!

Andra bloggar om: , , , , ,

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home