2006-06-27

Skaffa ett måttband!

Om du inte vet var du börjar ifrån när du sätter igång med ett nytt träningsprogram eller en ny diet, hur ska du då kunna se några resultat? Ta därför dina grundmått (armar, lår, mage, bröst etc.) och skriv upp dem och jämför sedan efter ett tag. Visst, spegeln är ett utmärkt verktyg för att mäta din utveckling men måttbandet är ännu bättre.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer tips på Alfahane.se

Sätt realistiska mål

Det är viktigt att man sätter realistiska mål, som också är tidsbestämda. Försök vara så noggrann som möjligt. Du kan inte sätta ett mål som "till sommaren ska jag vara smal". För det första är det omöjligt att mäta när du är "smal". För det andra pågår sommaren i flera månader. Var så specifik som möjligt. Ett exempel: Den sista mars ska jag väga x antal kilo och kunna ta x antal kilo i bänkpress. Dra nu inte till med att du ska ta ett halv ton i pressen =)

Andra bloggar om: , , ,

Viktigt att tänka på vad gäller formen

Jo, jag vet - jag skriver alltid om "formen". Men jag tycker det är en ganska bra benämning på hur muskulös och tonad en kropp är. Men, hur som helst, vi vet ju att om du har ett kaloriöverskott så kan det innebära att du lägger på dig oönskat fett och om du har ett kaloriunderskott så kan det innebära att du blir av med fett. Detta är grundtanken - då bortser vi från vad kosten innehåller och hur du rör på dig och när du äter.

Nu är det sommar och det känns kanske inte lika viktigt att hålla mattider och en bra kosthållning. Visst slinker det ner en sockerkaka på altanen och kanske några öl till grillningen? Det är helt rätt, man måste kunna njuta av livets goda! Håll bara ett skapligt högt proteinintag och se till att du ligger på status quo vad gäller kalorierna så överlever din "form" sommaren.

Andra bloggar om: , , , , ,

2006-06-26

Njut av semestern!

I andra fall handlar den manliga bloggen mestadels om aktiviteter som syftar till att du ska få en bättre tillvaro, såsom träning, självförtroendeträning och dejtingtips. I det här inlägget betonas vikten av att bara släppa allt och bara slappna av. I ivern att förbättra sig själv är det lätt att man får ångest när man under några dagar inte går till gymmet, tränar sitt självförtroende etc. Men, håller man på med bara en sak tappar man ofta helheten och den inre balansen kan gå förlorad. Dagens tips från den manliga bloggen är således: ta vara på semesterdagarna. Det är tillåtet att släppa allt ansvar och alla dagliga rutiner lite då och då.

Mer tips för ett bättre liv på Alfahane.se

Andra bloggar om: , , , ,